COSTA CRUISES NEEMT EXTRA VOORZORGSMAATREGELEN AAN BOORD VAN HUN SCHEPEN

3 jaar geleden Pers

In navolging van het wereldwijde waarschuwingsniveau dat is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie, heeft Costa Cruises besloten de voorzorgsmaatregelen op haar vloot verder te versterken om maximale veiligheid voor gasten en bemanning te garanderen.


Vanaf vandaag mogen geen gasten, bezoekers of bemanningsleden van welke nationaliteit dan ook die de afgelopen 14 dagen van, naar of door China zijn gereisd aan boord gaan van Costa-schepen.


“Costa Cruises onderhoudt nauw contact met internationale en lokale gezondheidsautoriteiten om constante gezondheidsbewaking en -bescherming te garanderen” – zei Neil Palomba, President van Costa Cruises – “Onze medische teams aan boord worden ook continu bijgewerkt door onze centrale medische dienstenafdeling en garanderen dat procedures en screenings voor gewone en buitengewone preventie worden toegepast aan boord van alle schepen in onze vloot, afhankelijk van eventuele internationale scenario’s. “.

Maatregelen die het bedrijf de afgelopen weken al heeft genomen, zijn onder meer de introductie van een medisch formulier voor het aan boord gaan van passagiers en een gezondheidsscreening vóór het aan boord gaan, met temperatuurcontroles voor personen die om welke reden dan ook symptomatisch (ademhalings- of koortsaandoeningen vertonen of identificeren) symptomen). Elke melding of detectie van ziektesymptomen tijdens pre-boarding screening kan door medische professionals worden beheerd om per geval geïnformeerde beslissingen te nemen of een gast of bemanningslid niet in staat zal zijn aan boord te gaan.


De veiligheid en gezondheid van passagiers is de eerste prioriteit van Costa Cruises. Op schepen van Costa Cruises worden voorzorgsmaatregelen genomen, zoals de screening van gasten en bemanning, indien de omstandigheden dit vereisen.

Bovendien zijn alle schepen in de vloot uitgerust met medische faciliteiten met toegewijd personeel, 24 uur per dag beschikbaar, en kunnen ze rekenen op advies en ondersteuning van professionals en externe medische faciliteiten. De cruise-industrie is een van de best uitgeruste en ervaren op het gebied van gezondheidsbescherming.