Disneyland Paris 25 jaar

3 jaar geleden Pers

Disneyland Paris is vandaag jarig en viert samen met al haar werknemers en gasten haar officiële 25-jarig bestaan. Op 12 april 1992 opende het eerste en enige Disney Park in Europa voor het eerst haar deuren in het hart van Europa. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er vandaag vele exclusieve festiviteiten door het hele resort. En het hele jaar staan er voor de 25e verjaardag nieuwe shows, een gloednieuwe en feestelijke parade, een spectaculaire nieuwe avondshow en vernieuwde attracties op het programma. Sinds de opening hebben meer dan 320 miljoen mensen Disneyland Paris bezocht, wat Disneyland Paris vandaag de nummer één toeristische bestemming van Europa maakt.

disney25b

Disneyland Paris heeft haar 25e verjaardag feestelijk geopend met een grootse en unieke show waaraan 1012 werknemers, bekend als ‘Cast Members’, en 150 Disney Figuren hebben meegedaan. De show en de muziek zijn speciaal voor vandaag gemaakt en zijn een eerbetoon aan alle gasten en de 15.000 Cast Members van Disneyland Paris.

Met dit bijzondere evenement wil Disneyland Paris haar dankbaarheid tonen aan haar Cast Members, die elke dag de Disney magie tot leven brengen. Door hun talent en inzet weet Disneyland Paris elke dag gasten te betoveren en aan te trekken, generatie na generatie. “Op deze feestelijke dag staan wij stil bij hoe ver we in de afgelopen 25 jaar zijn gekomen met onze werknemers en we werken voortdurend aan een steeds meer bijzondere ervaring voor onze gasten,” vertelt Catherine Powell, Présidente van Euro Disney S.A.S. “We kunnen niet wachten op te zien wat de komende 25 jaar in petto hebben!”

Disneyland Paris heeft de afgelopen 25 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de Franse en Europese economie, mede door de werknemers die zich elke dag inzetten om de ervaring van de gasten te verbeteren, en de vele (internationale) leveranciers. In 25 jaar is Disneyland Paris de nummer één toeristische bestemming van Europa geworden, met meer dan 320 miljoen bezoeken sinds de opening op 12 april 1992.

In de loop der jaren kent de ontwikkeling van Disneyland Paris een aantal belangrijke hoogtepunten, van de ondertekening van de overeenkomst met de Franse overheid in 1987 tot de feestelijke opening van het TGV-station in 1994 en de opening van het Walt Disney Studios Park in 2002.

Over Disneyland Paris
Disneyland Paris is de nummer één toeristische bestemming van Europa met meer dan 320 miljoen bezoeken sinds de opening in 1992 en meer dan 15.000 Cast Members. De medewerkers werken in meer dan 500 verschillende rollen, posities en beroepen, vertegenwoordigen meer dan 100 nationaliteiten en spreken 20 talen. Disneyland Paris is de nummer één particuliere werkgever van de eigen regio (Seine-et-Marne) en de nummer één werkgever op één locatie in Frankrijk. Naast de directe arbeidsplaatsen, heeft Disneyland Paris een belangrijke economische impact op Seine-et-Marne en het Île-de-France regio’s. Het resort genereert 56.000 directe en indirecte banen in Frankrijk

.disney25a