Rivages du Monde

2 jaar geleden press b

Varen . Beleven . Dromen .

Na twee woelige jaren in het toerisme, kunnen we eindelijk terug de cruisen en reizen herontdekken.
Met een zekere trots zet Rivages du Monde haar ambitie verder om nieuwe bestemmingen te verkennen. Innovatie vormt daarbij een van de fundamenten van deze onderneming. Al 20 jaar lang veroveren ze een veeleisend publiek, dat op zoek is naar nieuwe ervaringen en een nieuw programma.

Vol vertrouwen in de toekomst bieden ze daarom in 2022 een ambitieus programma aan .Zo begint haar nieuwe expeditiejacht vanaf april 2022 aan en vaart het richting de Azoren., op een mythische, onbekende archipel en door vulkanen gevormde maanlandschappen, zwarte zandstranden, kraters en botanische tuinen .

Zo je merkt gelijk dat dit geen gewone cruise is , maar een exclusieve cruise naar nieuwe plekken die nog te ondekken is en te beleven . Door optimaal in te spelen op de wensen van de Franse en de Belgische markt positioneert Rivages du Monde zich geleidelijk aan in het segment van de culturele luxe cruises (Nederlandstalig of tweetalig NL/FR), waarbij systematisch wordt gekozen voor schepen van niet meer dan 30 tot 180 passagiers.Vandaag beschikt Rivages du Monde over een vloot van een dertigtal schepen, die jaarlijks 18.000 klanten laat kennismaken met meer dan 30 bestemmingen.

Ze opteren voor schepen op mensenmaat teneinde de uitwisselingen aan boord te bevorderen. Op de Mekongdelta verwelkomen onze schepen minder dan 64 passagiers en slechts 36 passagiers in Kroatië. Op de Donau, de Douro en de Rhône hebben de schepen een capaciteit van maximum 148 passagiers, wat de restauratie in één enkele dienst, mogelijk maakt. Grote gemeenschappelijke ruimtes zowel binnen als buiten zijn comfortabel en mooi ingericht en garanderen ieders rust.

Gezelligheid en comfort zijn de troeven van deze cruisemaatschappij. Met Nederlandse begeleiding van deur tot deur en assistentie bij boekingen en excursies. Ze bezoeken exclusieve bestemmingen die door de grote cruiseschepen niet kunnen bezocht worden . De vloot bestaat uit gehuurde schepen voor rivier en zeecruises . De riviercruises langs de Donau is zeer bekend en en vaak een instapper voor deze cruisemaatschappij te leren kennen . Rust en gezelligheid zijn ook belangrijk en zeker ook de catering . De maaltijden worden op maat gebracht volgens de gastronomie van de omgeving . Het restaurant serveert voor het diner een lekkere en verfijnde keuken à la carte, in één enkele dienst. De borden worden à la minute klaargemaakt, wat garant staat voor versheid en een maximale afstemming op uw wensen. Tijdens uw cruise zult u kunnen genieten van twee galadiners, verzorgd door de Portugese sterrenchef Rui Paula. Het ontbijt en de lunch worden meestal geserveerd in buffetvorm. Men kan binnen of buiten eten, al naargelang uw eigen voorkeur en het weer. De aangeboden dranken zijn aan schappelijke prijzen . Dit is een .. droomcruise om te beleven .

Europa :

Via een buitengewoon netwerk van waterwegen rondom de Wolga is Moskou, de politieke hoofdstad, verbonden met Sint-Petersburg, de culturele hoofdstad. Tussen beide steden ontdekken de passagiers de religieuze architectuur van Rusland, van de stadjes van de Gouden Ring tot het natuurpark op het eiland Kizji in Karelië. Reislustigen kunnen ervoor kiezen bijna de hele Donau af te varen tussen Duitsland en Roemenië. Het schip doorkruist acht landen, legt aan in prachtige hoofdsteden (Wenen, Bratislava, Boedapest, Belgrado) en vaart door de mooiste valleien (Wachau) en landschappen.Vanuit Porto neemt Rivages du Monde haar passagiers mee op de Douro naar de geweldige historische stad Salamanca (Spanje). Tussen beide steden wacht hen een schitterende reis door de Dourovallei, die als werelderfgoed is geklasseerd. Ze varen er te midden van een landschap van wijngaarden (porto, vinho verde) in terrasbouw, bezaaid met traditionele quinta’s.

De Kroatische kust is een pareltje. Deze kustcruise is uniek in haar soort en verkent de Adriatische kust van noord naar zuid, met tussenstops in Bosnië-Herzegovina, Montenegro, de Dalmatische Eilanden en sublieme historische kunststeden (Zadar, Split en Dubrovnik).Griekenland bezit de ongeëvenaarde aura van de grote klassiekers. Dit kleine landje met een buitengewone uitstraling en erfgoed heeft talloze verrassingen in petto. Zijn bergen, ontelbare eilanden en archeologische sites vervelen nooit. De cruise in Griekenland herinnert ons er bij elke tussenstop aan dat dit een beeldmooi land is.

Op de cruises in Noorwegen ontdekken de passagiers een uitzonderlijke kustlijn vol adembenemende landschappen, ver van de bewoonde wereld.Twee aanvullende reisroutes maken het mogelijk Noorwegen van zuid naar noord te verkennen. De fjorden, oude ijsvalleien, snijden diep in het land, soms over een honderdtal kilometers, zoals de Geirangerfjord, het pronkstuk van Noorwegen. Zowel op zee als tijdens de excursies staan de passagiers versteld van de grootsheid van de duizelingwekkende bergen met hun talrijke watervallen, waarvan de namen geïnspireerd zijn op plaatselijke legendes.Meer in het oosten biedt IJsland een levendige les geologie. Rivages du Monde vaart volledig rond het eiland – een unicum. IJsland bestaat bijna volledig uit vulkanisch materiaal en wordt doormidden gesneden door de Midden-Atlantische rug. Het centrum van het eiland is bergachtig en de kust is diep ingesneden door de fjorden. Het eiland is afgelegen maar wondermooi. De geothermische activiteit heeft er ongelofelijke geisers en door lavavelden omgeven maanlagunes doen ontstaan.

En als je nog niet verlekkerd bent , ook Groenland ,Ierland , Marokko ,Vietnam , Cambodja, Saigon (Vietnam) en Panama (kanaal) .

De rechtstreekse verkoop gebeurt telefonisch en in het agentschap van Rivages du Monde in Brussel en brochures zijn vaak ook verkrijgbaar in de Belgische reisbureau’s .

https://www.rivagesdumonde.be/

Let op : Kies best NL (nederlands) om een overzicht te hebben over de Nederlandstalige cruises (of deels NL/FR) . Er is geen drankenpakket beschikbaar , maar gezien de prijzen valt dit nog al mee .

Teaser brochure : http://nieuwscruise.be/update/wp-content/uploads/2022/02/DP-RDM-2022_NL_spread.pdf


info over de cruisemaatschappij :

Rivages du Monde werd in 2001 opgericht door twee cruisespecialisten met een passie voor geschiedenis en de Russische cultuur.Al heel snel ontstond het idee om op de Franse markt riviercruises aan te bieden in Rusland, tussen grootsteden Moskou en Sint-Petersburg. In 2003, toen de 300e verjaardag werd gevierd van de stichting van Sint-Petersburg, had Rivages du Monde al de kaap van 10.000 passagiers gerond en begon de onderneming diensten te verlenen aan grote Franse touroperators, zoals Nouvelles Frontières, Jet Tours en Kuoni.Dankzij dat succes groeide het bedrijf uit tot marktleider voor culturele cruises in Frankrijk. De chartercontracten van de cruiseschepen van Rivages du Monde zijn contracten op lange termijn voor meerdere exploitatiejaren.