Cruisemaatschappijen schrappen Sint-Petersburg massaal

2 jaar geleden press b

Cruisemaatschappijen schrappen hun haltes in Oekraïne en Rusland in het licht van het escalerende conflict daar. Het rapport is gekomen van Cruisesmaatschappijen die de aanleghaven van St. Petersburg hebben geannuleerd.

St. Petersburg (vroeger ook even gekend als Leningrad) is namelijk de topbestemming en het hoogtepunt van vele cruises met doorgaans 2 of 3 dagen in de haven van St.Petersburg . De Russische stad heeft zo’n 120 musea, waaronder de bekende Hermitage. Bezoeken aan deze stad gebeurd bijna altijd door de cruise georganiseerde excursies in groep met een gids. Nu worden deze maand vele wijzigigen aangebracht in de vaarroutes van de verschillende maatschappijen door dit escalerende conflict daar .

Sommige cruismaatschappijen annulleren volledig hun cruises naar St.Petersburg . Anderen veranderen hun routers naar de Middelandse Zee als alternatief route ,maar de meeste cruisemaatschappijen gaan nu St. Petersburg vervangingen naar een alternatieve stad in de Baltische Zee daar.

Andere alternatieve aanleghavens in plaats van St.Petersburg in de Oostzee zijn vaak : Kotka en Mariehamn ( Finland ) , Saaremaa (Estland) , Stockholm, Helsinki , Tallinn , Visby ( Zweden) , Gdansk ( Polen) , Riga ( Letland ) ,Kopenhagen (Denemarken, Oslo ( Noorwegen ).

De vertrekhavens zijn vaak Kiel of Stockholm .

In de loop van deze maand gaan de cruisemaatschappije aan hun geboekte passagiers de aangepast vaarroutes doorgeven . Het is vaak een groot rekenwerk gezien de kleinere havens niet direct meerdere grote cruisschepen kan ontvangen .

Ook is St.Petersburg vaak het hoogtepunt van de cruise en dit gaat sommige reizigers wel doen denken aan het mogelijk annuleren of herboeken van hun cruise , als die mogelijkheid wordt aangeboden .

Voor de cruises naar Noorwegen en IJsland zijn er geen problemen geweten ,maar die beginnen wel volgeboekt te raken .

Iedere reiziger zal verwittigd worden (of is reeds verwittigd) van deze wijziging van hun geboekte cruise .

De riviercruises in Rusland zijn ook geimpacteerd en worden vaak ook geannulleerd . Voor Bulgarije en Roemenie zijn er nu ook verhoogte militaire aanwezigheid en dit kan ook zorgen voor annulaties .

Een lijst geven van alle cruisemaatschappijen en hun beslissingen is niet bij te houden .Maar de cruises van MSC , COSTA , ADIA , Princess Cruises , Sea Cloud Cruises en Norwegian Cruise Line en vele rivierscruises zijn betrokken.

St.Petersburg

Royal Caribbean and Celebrity Cruises besloten om hun cruises naar St.Petersburg niet de annulleren en volgen (voorlopig) de andere maatschapijen niet . Maar dit kan iedere moment veranderen .

Alles veranderd iedere minuut . Zelfs mocht de situatie in de regio veranderen , de “exit-strategie” van Rusland kan nog maanden duren en dat valt vaak in de cruisemaanden die beginnen in mei en juni .