COSTA CRUISES BEOORDELT ZIJN ROUTES IN ITALIË

2 jaar geleden Pers


De Italiaanse (Europese) Cruisemaatschappij , Costa Cruises die boten heeft varen in heel de wereld , heeft ook vaste cruiseschepen varen op de Midellandse zee routes , die zeer populair zijn voor Europeanen .

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die de Italiaanse regering gisteravond heeft ingevoerd om de gezondheidsnoodsituatie op het nationale grondgebied te beheersen, heeft Costa Cruises de routes van haar schepen die de Italiaanse havens aandoen, tot 3 april herzien.

“Als Italiaans bedrijf en de enige cruisemaatschappij die de Italiaanse vlag voert, zijn we toegewijd om de naleving van de voorschriften en steun aan de Italiaanse autoriteiten en de gemeenschap te garanderen bij deze buitengewone inspanning om de huidige noodsituatie het hoofd te bieden”, aldus Neil Palomba, president van Costa Cruises.

Cruises die momenteel aan de gang zijn, zullen alleen Italiaanse havens aandoen, zodat gasten van boord kunnen gaan en naar hun huis kunnen terugkeren, zonder excursies of nieuwe inschepen. Het bedrijf informeert alle gasten die bij deze wijzigingen betrokken zijn onmiddellijk en biedt hen een toekomstig cruisetegoed aan, zodat ze later van de cruise-ervaring kunnen genieten.

In de afgelopen dagen had Costa Cruises alle vertrekkende Italiaanse gasten die van cruises buiten de Middellandse Zee vertrokken al geannuleerd om risico’s in te perken, het milieu te beschermen en de specifieke maatregelen van de Italiaanse regering te handhaven. De bescherming van de gezondheid en veiligheid van gasten en bemanningsleden heeft de hoogste prioriteit voor Costa Cruises.

Aan boord van Costa-schepen is het niveau van ontsmetting verhoogd om maximale hygiëne en veiligheid voor gasten en bemanningsleden te garanderen. Sinds het begin van de Covid-19-noodsituatie heeft het bedrijf bij het aan boord gaan strenge gezondheidsonderzoeken uitgevoerd.

Costa Fortuna

Momenteel is er één schip , uit Azië die leeg naar de Middelandse zee vaart uit voorzorg . Alle passagiers met vertrek uit Azië (Singapore) naar Europa zijn verwittigd geweest en buiten een paar reizigers na die al in Singapore waren voor de beslissing tot annulering werd genomen .

Voor andere cruisemaatschappijen gelden ook gelijke regelingen .


Costa Smeralda

Costa Smeralda gaat naar de volgende havens:

12/03/2020: Civitavecchia (alleen ontscheping! )

13.03.2020: La Spezia (alleen ontscheping!)

14.03.2020: Savona (alleen ontscheping!)

15/03/2020: Marseille (alleen ontscheping!)

16.03.2020: Barcelona (alleen ontscheping!)

Nadat de laatste gasten van boord zijn gegaan in Barcelona, ​​wordt Costa Smeralda buiten gebruik gesteld. Hiermee worden de volgende drie cruises geannuleerd. De volgende cruise aan de Costa Smeralda begint op 4 april 2020 in Savona.

Even vermelden dat reizigers met griepverschijnselen nooit toegelaten zijn aan boord van cruiseschepen . Dit geldt niet alleen in deze periode maar is een vaste regel van cruiseschepen in heel de wereld .