AIDA cruises met pauzering van de cruise activiteiten in november 2020

2 jaar geleden Pers

AIDA cruises persbericht met betrekking tot de pauzering van de cruise activiteiten in november 2020

Als gevolg van het feit dat de Duitse regering verregaande maatregelen heeft genomen om de coronaviruspandemie in te dammen, heeft AIDA Cruises vandaag aangekondigd dat het zijn cruises tijdelijk zal onderbreken voor de maand november. Dit volgt op het besluit van de federale regering van Duitsland op 28 oktober om verdere beperkingen op te leggen aan het openbare leven en reizen om de verspreiding van COVID-19 te beperken, wat AIDA Cruises volledig ondersteunt. Daarom kunnen, tot onze grote spijt, alle cruises die gepland waren tussen 31.10.2020 en 30.11.2020 niet doorgaan.

Als de leidende cruisemaatschappij in Duitsland en onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE / LSE: CCL; NYSE: CUK), zijn milieubescherming, de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten, bemanning, medewerkers aan wal en de gemeenschappen die onze schepen bezoeken, de hoogste prioriteit van AIDA Cruises. Door de cruiseactiviteiten tijdelijk te pauzeren handelt AIDA Cruises in lijn met deze toewijding. AIDA Cruises erkent dat haar beslissing teleurstellend is voor haar gasten en vindt het belangrijk dat gasten het belang begrijpen van het maken van gezondheid en veiligheid tot onze belangrijkste prioriteit op dit moment.

AIDA Cruises startte half oktober haar cruiseactiviteiten op met de AIDAblu in de Middellandse Zee. Door het implementeren van uitgebreide protocollen voor gezondheid en veiligheid, ontwikkeld in samenwerking met autoriteiten en medische experts, heeft AIDA Cruises aangetoond dat veilig reizen mogelijk is in deze ongekende tijden.

AIDA Cruises biedt haar gasten een hoog niveau van veiligheid tijdens hun vakantie. Vanaf het begin van het boekingsproces, de reisvoorbereiding, in- en ontscheping in de haven, verblijf aan boord tot aan de medische zorg. Naast de reeds bestaande hoge hygiëne- en gezondheidsnormen, heeft AIDA Cruises nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocollen ontwikkeld en diverse preventieve maatregelen geïntroduceerd. Deze veiligheidsprotocollen en maatregelen zijn goedgekeurd en bevestigd door classificatiebureau DNV-GL en de Italiaanse vlaggenstaat.
Elke gast geeft voor de reis en bij het inchecken informatie over zijn of haar gezondheidstoestand. Een COVID-19-PCR-test met een negatief testresultaat, die niet ouder mag zijn dan drie dagen, is een voorwaarde voor de start van de reis. Voor het inchecken wordt een contactloze temperatuurmeting uitgevoerd met een thermische scanner. Op https://www.aida.nl/cruise/reizen-met-aida/met-zekerheid-de-beste-vakantie geeft het bedrijf gedetailleerde informatie over het AIDA gezondheids- en veiligheidsconcept.

Wij volgen de ontwikkeling van de huidige coronapandemie met de grootst mogelijke aandacht om onze gasten vanaf december 2020, met inachtneming van alle noodzakelijke en preventieve COVID-19 maatregelen, weer cruisevakanties aan te kunnen bieden.

Alle actuele informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op deze website: https://www.aida.nl/cruise/actuele-reisinformatie