Transatlantische cruises

4 jaar geleden press b

 

In de herst en lente zijn er veel Transatlantische cruises. Schepen verplaatsen zich aan het einde van een vaarseizoen van het ene gebied naar het andere werelddeel . Ze overbruggen daarbij vaak de Atlantische Oceaan, bijvoorbeeld van de Caribbean naar Europa of omgekeerd.  Transatlantische cruises combineren rust op zee met interessante bestemmingen voor en na de oversteek en worden enkele van de mooiste havens aangedaan en soms schitterende  eilanden in de Azoren, de Canarische of Kaapverdische eilanden , Madeira ,Caribbean , Bahamas.

Vaak gaat dit over een enkele reis met de boot. Dit betekent dat je met een andere transportmiddel , een Transatlantische vlucht met vliegtuig , naar de vertrekhaven moet varen. De terugreis doet je met de cruise . Aangekomen op eind cruise wacht dan een korte lokale vlucht of trein naar huis (of omgekeerd ). Even bij vermelden dat een enkele  vlucht  met een lijnvliegtuig vaak duurder zijn dan een retour (**) . Chartervluchten zijn hierin beter in prijs maar vliegen niet alle dagen , waardoor extra overnachtigen bijbde vertrekhaven noodzakelijk zijn . Let op : gelieve minsten 1 overnachting aan land in  de vertrekhaven te boeken ; De cruise wacht niet op jou bij de inscheping , vertraging = cruise gemist .

De transatlantische cruises worden met name in de lente en herfst gevaren. Dat zijn de momenten waarop cruiseschepen van het ene naar het andere werelddeel trekken, van de zomer- naar winterbestemming en klimaat. De noordelijke route voert bijvoorbeeld langs Engeland en Ierland om zo  New Foundland en New York aan te doen. Over het algemeen is de noordelijke oversteek korter dan de zuidelijke waar de cruiseschepen  een dag of drie nodig hebben voor de overvaart . In de zuidelijke route is het eind of beginpunt  in het Middellandse Zee-gebied en Zuid – Amerika of Caribbean. De oversteek duurt hier tot 9 dagen, maar via de Azoren duurt het  zes dagen varen. Via de Kaapverdische Eilanden naar Brazilië iis slechts in  drie dagen mogelijk.
In het voor- en najaar zijn er dus veel transatlantische oversteken waar je ook mee kan varen, maar je zit dan wel minimaal een dag of vijf achtereen op zee.

 

Costa Cruise Schip    dreamstime_xs_44510319_DSC2098

 

 

**: Dit is wat de vliegtuigmaatschappijen niet graag lezen , maar je kan ook  gewoon een retour ticket kopen , maar je gebruikt gewoon een enkelre reis . Wanneer je van Europa naar de VS wilt vliegen om transatlantisch naar Europa te varen dan gebruik je gewoon de retour niet. Andersom kan het ook maar dan moet je wel jouw cruiseticket laten zien als bewijs dat we op die manier de VS binnengekomen was .