Star Wars Celebration Europe 2016

5 jaar geleden press b

Star Wars Celebration 2016 vond dit maal plaats in London. Gedurende 3 dagen konden fans meedoen aan Panels , kijken naar decors , wedstrijden ,  laserzwaarden kopen en cosplayers (personen die verkleed zijn in Star Wars personages ) ontmoeten .

Grote verrassing was de Live presentatie van BB-8 tijdens de show . Deze was al voor de eerste keer te zien tijdens de vorige Star Wars Celebration 2015. Deze Celebration stond in teken van zowel Star Wars Rogue One film die eind dit jaar uitkomt en Star Wars Rebels series Seizoen 3. Bezoekers konden panels bijwonen en vragen stellen aan verschillende medewerkers achter en voor de camera’s. Mark Hamill , de hoofdpersonage in de 3 oudste star wars films – Episode 4,5 en 6  (1) . Carrie Fisher ging ook eens kijken in de shops en kocht daar voor het eerst haar eigen animatie laser zwaard .

Veel aandacht werd gegeven aan de nieuwe Star wars Story : Rogue One (2) . Deze film komt voor het eerst uit eind december en verteld het verhaal hoe de Rebellen aan de beruchte Dead Star plannen kwamen , juist vlak voor de opening van Episode 4 . Verschillende nieuwe personages en beelden en kostumes waren tentoongesteld tijdens dit event .

20160715_120734_resized r2d2

Ook voor Star Wars Rebels kwamen een aantal verrassingen . Er werd druk gepraat over Ahsoka’s Untold Tales , een belangrijk personage in Star Wars Clone Wars en Star Wars Rebels (3) en er werden paar leuke verrassingen aan het publiek aangekondigd door  Supervising Director Dave Filoni . Ook over de nieuwe reeks Star Wars Rebels Seizoen 3 ( final Seizoen ??) werd gepraat en het publiek nog voor het eerst de trailer van het nieuwe seizoen zien. Totaal verrassing was de aankondiging van een Star Wars Books figuur Admiraal Thrawn wat betekend dat deze figuur opgenomen wordt in het Star Wars verhaal en canon (4) is  . Ook kon het publiek een volwassen Ezra Bridger te zien krijgen. Het publiek kon ook kijken naar de eerste 3 episodes van het nieuwe seizoen , die voor het publiek pas te zien is eind september in Amerika Disney XD en pas later in Disney Channel België .

De volgende Star Wars Celebration vind plaats in Orlado op  13-16, April 2017 .   Meer over Star Wars hier .

May The Force Be With You.


(1) : Episode 4 ,5 en 6 kwamen uit in 1977 , 1980 en 1983 . Ze waren de eerste 3 orginele Star wars Films die uitkwamen . Later kwamen vanaf  1999 Episode 1 , 2 en 3 uit , of de presequele .

(2): Rogue one  is geen onderdeel van de Star Wars film reeks maar een Star Wars story die plaats heeft vlak voor Episode 4  (Star wars Episode 3.9 ?)

(3) : Star Wars Rebels in een animatie reeks voor televisie die afspeeld in de periode tussen Star wars Episode 3 en 4 en vlak voor Star wars Rogue One.

(4) : canon – legend – Expande univers . In 1977 kwamen de originele films uit . Naast deze films werden ook films en games gemaakt die verder gingen in het Star Wars verhaal . Deze uitbreiding werd de Expanded Univers genoemd . Met de aankoop van Lucasfilm  aan Disney heeft Disney besloten om de Expanded Univers te verlaten en zelf verder te schrijven los van de reeks verhalen die reeds geschreven werden  Dit werd als canon omschreven . Men noemde dan de Expand Univers nu  legend .  Het nieuwe verhaal waarbij ook de originele films , TV series en de nieuwe films werden canon genoemd. Soms kan het voorkomen dat een legend figuur canon wordt in de nieuwe Star Wars avonturen.