BB-8 live at Star Wars Celebration Europe 2016

6 jaar geleden press b

Star Wars Celebration Europe 2016 is voorbij . Het grote evenement vond plaats in de London , niet ver van de studio’s waar de Star Wars films zijn opgenomen . Dit jaar stond Celebrations in teken van de nieuwe Star Wars film : Rogue One die eind  december in de zalen zal komen.

Nu moeten we het doen met de oude films en de nieuwe films . In Star Wars 7 The Force Awakens kwam er een nieuwe robot in beeld : BB-8 .

Dit schattig robotje in vorm van een bol was al direct de liefhebber van het publiek. Vele dachten dat BB-8 een CG computer animatie was maar voor de opnames werd een echte BB-8 model gebruikt , of beter gezegd models want er zijn er 8 van gemaakt , 7 voor de opnames en 1 voor de red-carpet .

 

Het enige CG-effect dat toegevoegd werd in de film was de aansteker die uit de robot kwam. Vaak werden wel met behilp van green screen effect de besturing weggefilterd in de film .

 

Tijdens Star Wars Celebration 2015 werd de red-carpet BB-8 als verrassing voor het aanwezige publiek voor het eerst voorgesteld. Ook in de Gallaxy Stage in London kwamen er een paar BB-8 modellen op het podium en als verrassing kwam ook de red-carpet BB-8 om het hoekje kijken.

 

De volgende Star Wars Celebration in 2017 is in Orlando Florida . Meer over StarWars hier .