COSTA CRUISES HERZIET HAAR WINTERPROGRAMMA 2020/2021

2 jaar geleden Pers

Vanwege de beperkingen in sommige Europese landen, en de evolutie van de epidemiologische situatie, kondigde het Italiaanse bedrijf veranderingen aan met betrekking tot de vaarschema’s van de komende winter 2020/2021.

Genua, 28 Oktober 2020 – Gezien de beperkingen die in sommige Europese landen nog steeds van kracht zijn, en in het licht van de huidige epidemiologische situatie, heeft Costa Cruises<http://www.costacruises.eu/

Costa Smeralda, Costa’s LNG-aangedreven vlaggenschip, zal tot eind februari 2021 haar huidige cruises enkel in Italië verderzetten, met bezoeken aan Savona, La Spezia, Cagliari, Messina, Napels en Civitavecchia/Rome. Deze route van één week vervangt de cruises naar Italië, Frankrijk en Spanje, die het schip vanaf 14 november 2020 had moeten aanbieden.

De route met Costa Smeralda geeft gasten de kans een bezoek te brengen aan enkele van de meest populaire Italiaanse kunststeden en natuurgebieden, en zo bij te dragen aan het herstel van het nationale toeristisch economisch systeem. Ook AIDAblu, een schip dat tot de vloot van AIDA Cruises behoort, vaart sinds midden oktober enkel in Italiaanse wateren. AIDA Cruises is het in Duitsland gevestigde merk van de Costa Groep.

Costa Deliziosa zal haar huidige route van één week in Italië en Griekenland blijven uitvoeren tot 3 januari 2021, met aanlopen in Trieste, Katakolon/Olympia, Athene, Heraklion/Kreta en Bari, in plaats van Montenegro en Kroatië zoals oorspronkelijk gepland.

Costa Diadema stelt de start van haar lange cruises in de Middellandse Zee uit tot 6 april 2021, met 14-daagse cruises naar Turkije en de 14-daagse cruises naar Egypte en Griekenland, zoals gepland.

Het nieuwe schip Costa Firenze, momenteel in de laatste fase van de voltooiing van haar interieurinrichting op de Fincantieri-scheepswerf in Marghera, zal midden december 2020 worden opgeleverd zoals gepland. Het zal echter pas vanaf 28 februari 2021 beginnen met het aanbieden van zevendaagse cruises in Italië, Frankrijk en Spanje.

Tot slot worden de Costa Favolosa cruises in het Caribisch gebied geannuleerd en zal het schip pas vanaf 2 april 2021 weer in dienst zijn, met minicruises in de Middellandse Zee.

De 2021 wereldcruise van Costa Deliziosa is eveneens afgelast. Gasten krijgen de mogelijkheid om de editie van 2022 te boeken.

Costa informeert alle gasten en reisbureaus die getroffen zijn door veranderingen in het 2020/2021 winterprogramma. Zij krijgen de nodige garanties in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Mocht de situatie verdere veranderingen vereisen, dan zal Costa haar programma’s onmiddellijk aanpassen en gasten grondig informeren.