Costa Cruises vrijwillige opschorting tot 31 juli 2020

2 jaar geleden Pers

Genua, 27 mei 2020 – Costa kondigt een verdere opschortende pauze aan voor haar cruises tot 31 juli 2020. Het besluit houdt verband met de onzekerheid over een geleidelijke heropening van havens voor cruiseschepen en de beperkingen die mogelijk nog gelden voor de bewegingen van de mensen door de wereldwijde pandemie van Covid-19.

Costa onderneemt stappen om zowel reisagenten als gasten die door de wijzigingen getroffen zijn op de hoogte te stellen. Ze worden gegarandeerd tegen herbescherming in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, die in deze noodsituatie de grootste garantie biedt.

Costa informeert: alle cruises tot eind juli 2020 geannuleerd

Costa laat weten dat alle cruises nu tot en met 30 juli 2020 geannuleerd zijn.

De huidige Covid-19 pandemie blijft de wereld in haar greep hebben. Havens en grenzen zijn gesloten, reizen is vaak uitgesloten. Daardoor is het momenteel niet mogelijk om cruiseschepen in de vaart te houden. Costa Cruises besliste eerder om alle cruises te annuleren. Deze periode wordt nu verlengd tot einde mei.

Costa Cruises zet alle nodige stappen om klanten en reisagenten op de hoogte te brengen van de veranderingen. Ze mogen in deze crisissituatie rekenen op een hernieuwde bescherming, conform aan de wetgeving en met de grootste garantie.

“Al meer dan  70 jaar lang doorklieven de schepen van Costa de wereldzeeën, als ambassadeurs voor de Italiaanse gastvrijheid en het vakantiegevoel waarmee we dit Zuid-Europees land associëren. Italië, dat is heerlijke gastronomie en fijne wijnen, mode en shoppen die onlosmakelijk verbonden zijn met een hele reeks van bekende Italiaanse merken. Momenteel bestaat de Costavloot uit 15 schepen, die alle onder de Italiaanse vlag varen.”

Wegens de verlengde noodsituatie door de wereldwijde pandemie van Covid-19 en de invoering van nieuwe inperkingsmaatregelen – zoals de sluiting van de havens en de beperkingen op het personenverkeer – waardoor cruisemaatschappijen niet echt kunnen functioneren, heeft Costa Cruises beslist om de vrijwillige opschorting van haar cruises te verlengen .


Zoals we reeds hebben meegedeeld, beëindigen de cruiseschepen die onderweg zijn, hun huidige route, en dat uitsluitend om het de klanten mogelijk te maken van boord te gaan en naar huis terug te keren.

Costa Cruises neemt maatregelen om de betrokken reisagenten en klanten te informeren over deze wijzigingen
: zij zullen een voucher krijgen voor het volledige bedrag dat de klant reeds heeft betaald (alleen diensten gekocht bij Costa) voor de geannuleerde cruises. Deze voucher kan binnen 12 maanden worden gebruikt voor vertrekdata tot uiterlijk november 2021.

About Costa Cruises

Costa Cruise is een Italiaanse Maatschappij . Momenteel bestaat de Costavloot uit 15 schepen, die alle onder de Italiaanse vlag varen en onder Europeese regelgeving .