Costa Mediterranea komt voor eerst keer aan in Amsterdam IJmuiden

3 jaar geleden Pers

In 2018 heeft de stad Amsterdam beslist op voor iedere cruise passagier op een cruiseschip dat aankomt in Amsterdam Cruise terminal een toeristenbelasting op te leggen . Verschillende cruisemaatschappijen hebben beslist om niet meer Amsterdam Cruiseterminal , vlak aan het centrum in Amsterdam , aan te doen . Ze verplaatsen hun aankomst/vertrek naar Rotterdam of Amsterdam IJmuiden haven .

Op 7 april 2019 kwam om 08:00 uur de Costa Mediterranea aan in de Felison Terminal aan IJmuiden , voor de eerste maal . (Maiden Call) .

De cruise terminal verwelkomt de Costa Mediterranea in IJmuiden waarvan cruises gaan vertrekken naar Noorwegen , IJsland , Groot Brittannië en Middellandse zee voor het zomerseizoen van 2019 .

Ze vertrekken (en komen aan ) bij de Felison Cruise Terminal .


Felison Cruise Terminal

De Felison Cruise Terminal bevindt zich 33 km van Amsterdam . Excursies naar Amsterdam worden georganiseerd vanuit de cruisemaatschappijen organiseren ook transfers naar de luchthaven / treinstation Schiphol .

Vertrek : Aan de Felison Cruise Terminal bevinden zich toiletten en is er een shop voor souveniers en drank . Wachtende passagiers kunnen wachten in de terminal tot Boarding. Passagiers kunnen hun bagage afgeven aan de bagage drop-off en zo naar de wachtruimte begeven .De incheckbalie bevindt zich aan de wachtruimte .Een shuttle bus van de cruiseterminal brengen de passagiers tot aan de kade vlak aan het schip . De cruiseterminal is niet toegangelijk voor niet-cruisepassagiers.

Bij aankomst kan met de bagage ophalen in de bagage pick-up zone waarbij daarna transfers voorzien zijn van de cruisemaatschappij , indien vooraf geboekt .Er staan taxi’s voor de cruise terminal voor passagiers . De bushalte bevindt zich over de dijk (met een trapje) op 200 m met lijndienst om het half uur naar Amsterdam Station Slotterdijk . Vervoerbewijs moet vooraf aangeschaft worden ( OV chip kaart ) . Vaak leggen de cruisemaatschappijen ook eigen (betalend) vervoer in .

De Felison Cruise Terminal en IJmuiden . Cruise reizigers kunnen IJmuiden aan zee bezoeken door gewoon rechtdoor over de terminal over het trapje te gaan waar verschillende winkels en wandelroutes zijn . Vanuit de vuurtoren heb je een mooi zicht over de haven . Er zijn ook vele bunkers te bekijken langs de duinen .(Bunker Museum open op zondagen tijdens bepaalde dagen ) .

https://www.youtube-nocookie.com/embed/yAHfOnZiX6I


De Felison Cruise Terminal is bereikbaar met R-net buslijn 382, van Connexxion, richting IJmuiden aan Zee. De buslijn vertrekt vanaf Amsterdam Station Sloterdijk. Vanaf de bushalte ‘Badweg’ is het ongeveer 200 meter lopen naar het terminal terrein. De Felison Cruise Terminal is ook bereikbaar met R-net buslijn 385, van Connexxion, richting IJmuiden aan Zee. De buslijn vertrekt vanaf Haarlem Station. Vanaf de bushalte ‘Badweg’ is het ongeveer 200 meter lopen naar het terminal terrein. Let op : Je moet wel over een betonnen trapje gaan met je koffers . Vooraf een ticket of OV -chipkaart is nodig . Geen tickets te kopen op de bus .

Als uw cruise vertrekt vanuit of aankomt in IJmuiden kunt u via deze website parkeerplaatsen reserveren bij de Felison Cruise Terminal. Parkeerplaatsen kunnen tot 48 uur van tevoren worden geboekt. Als er nog plaats is op het parkeerterrein kunt u ook ter plekke afrekenen en de auto op het afgesloten terrein zetten. Er is een Kiss & Ride zone . Er zijn maar een paar parkeerplaatsen voor bezoekers . Bezoekers (die geen passagiers zijn ) hebben geen toegang tot de cruiseterminal .

Een taxirit van en naar Haarlem , Schiphol en Amsterdam stad is het duurst.

Costa Mediterranea in
Felison Cruise Terminal IJmuiden

Een veel gestelde vraag is :

Hoe komt ik aan de Felison Cruise Terminal Cruise Terminal ?

Let op : Er zijn twee terminals in IJmuiden . De DFDS lijndienst naar NewCastle en de Cruise Terminal voor cruise schepen .

Met de taxi vanuit Amsterdam Centrum , betaal je wel veel . Het is een lange rit . Met de stadbus vanuit Amsterdam – Slotterdijk station rijdt er twee maal per uur een lijnbus 382 . Let op : Je hoeft over een dijk te gaan met trappen aan de terminal . Met de auto gaat je via de A9 naar IJmuiden .Via de Strandweg of Egmondstraat ga je naar de terminal . (GPS straatadres : Zeehavenweg ) . Er is geen parkeerplaats voor bezoekers voorzien , wel een KISS & Ride zone . Cruisepassagiers kunnen vooraf een parkeerplaatst betalen voor langparkeren aan een afgeschermde parking achter de Cruise Terminal , met direct toegang tot de cruise terminal . Vooraf reserveren is aan te raden wegens beperkte parkeerplaatsen (Long park) . https://www.felisonterminal.nl .


Felison Terminal IJmuiden