CoronaVirus

2 jaar geleden Pers

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken.

Cruiseschepen zijn de laatste weken vaak in de pers geweest betreffende het coronavirus . Vaak dat ze niet kunnen aanmeren in bepaalde havens of hun route moesten wijzigen , passagiers moesten weigeren of bepaalde passasiers van buitenlandse oorsprong ( China ,.. ) besmet waren of van een regio kwamen waar het Coronavirus aanwezig was ( China) .

Een Cruiseschip heeft altijd zeer strenge eisen beteffende hygiene en voedselveiligheid . Passagiers met griepverschijnselen mogen nooit aan boord van een Cruiseschip gaan trouwens. Dit is een vaste regel in Cruiseschepen en dit blijft ook zo .

Wat beteffende de reizen die reeds geboekt zijn ?

Voor reizigers die een cruise geboekt hebben via een reisbureau : Contacteer je reisbureau . Verwacht wel niet onmiddelijk antwoord van je reisbureau maar deze volgen alles op de minuut op .

Belangrijk is om BEREIKBAAR te zijn om je mobiele telefoon
zodat je reisbureau of cruisemaatschappij je steeds kan bereiken .
Vaak kunnen deze de reizigers niet contacteren omdat deze niet bereikbaar zijn of in gesprek zijn (bezet) .
Zorg voor een opgeladen batterij ( lader meenemen ) ,
je mobiel steeds vrij is ( geen lange niet dringende gesprekken) .
Voer eventueel andere gesprekken met een andere toestel
of publieke / hotel telefoon . Lees eventueel ook je e-mails na .

Voor Cruisereizigers die rechtstreekst geboekt hebben met de Cruisemaatschappij , moeten dan contact nemen met het Call Center van deze cruisemaatschappij . Verwacht nooit dat een call center altijd de recente info heeft over je cruise . Communicatie loopt vaak slecht omdat er veel reizigers zijn en iedereen andere behoeften heeft . Iedere uur veranderd vaak de toestand namelijk . Houdt steeds je boekingsnummer bij en hebt geduld . Belt het liefst tijdens de normale werkuren . De operatoren doen altijd het best om jouw te helpen , maar die kunnen enkel die informatie geven dat ze hebben op hun scherm en van toepassing is op dat moment . Bekijkt dat je emailadres en mobiel nummer nog steeds correct is .

Reizigers die hun Cruise willen annuleren door het Coronavirus , kunnen gebruik maken van de annulatieregeling die voorbehouden zijn voor reizigers die geimpacteerd zijn door het Coronavirus .

Voor afreizen in April en Mei 2020 zijn er nu nog geen vooruitzichten . Nu lopen deze cruises nog normaal door .

Voor reizigers die reeds aan boord zijn van een cruiseschip .

Luister NOOIT naar geruchten van andere passagiers . Luister goed naar de aankondigingen en gaat bij onduidelijkheid naar de Hospitality (receptie) . Wees beleeft en heb geduld . De enigste reden dat de communicatie aan boord van een cruiseschip soms traag verloopt is om paniek te vermijden en vaak moet het cruiseschip wachten op (officiële) info van het land . Er zijn momenteel 300 cruiseschepen aan het rondvaren in de wereld .

Waar zijn de Cruiseschepen nu ?

Op deze link kan je de locatie van de cruise schepen vinden . Cryuiseschepen die aan een haven zijn of gestationeerd voor de kust ( geen reizigers aan boord ) .

Link Cruisemapper.com