Costa Group versterkt externe relaties en duurzaamheid met Rossella Carrara

3 jaar geleden Pers

De Costa Group, het toonaangevende Europese cruisebedrijf, versterkt zijn externe relaties en duurzaamheid met de komst van Rossella Carrara, die op 14 januari 2020 bij het bedrijf kwam als Vice President External Relations and Sustainability van de Costa Group.

In haar nieuwe functie zal Rossella Carrara toezicht houden op communicatie-, duurzaamheids- en public affairs-activiteiten voor het merk Costa Cruises in Europa en rechtstreeks rapporteren aan de president, Neil Palomba. Ze zal ook de taak hebben om de strategische communicatie voor Costa Group te coördineren met de Group CEO Costa Group en Carnival Asia, Michael Thamm. Gezien het belang voor de reputatie van het bedrijf en de waarde ervan om Costa’s betrokkenheid bij de bredere gemeenschap te tonen, zal de Costa Crociere Foundation ook deel uitmaken van de opdracht van Rossella Carrara.

“Rossella biedt ons managementteam een ​​hoog niveau van geconsolideerde ervaring” – zegt Michael Thamm, Group CEO Costa Group en Carnival Asia. – “Omdat ons bedrijf blijft groeien en de cruise-industrie in Europa en Azië leidt, willen we onze zichtbaarheid op de markten waar we actief zijn vergroten en communiceren over de vele baanbrekende initiatieven die Costa heeft genomen en tegelijkertijd onze samenwerking met al onze belangrijkste belanghebbenden versterken. . Ik weet zeker dat Rossella ons zal kunnen helpen deze doelstellingen te bereiken. ”

Rossella Carrara heeft meer dan 20 jaar ervaring als strategisch adviseur ter ondersteuning van grote multinationale bedrijven in verschillende sectoren, van verzending tot technologie, detailhandel tot consumentengoederen, toerisme tot gezondheidszorg. Voordat Carrara bij Costa kwam werken, was hij adjunct-directeur van APCO Worldwide in Italië, waar ze verantwoordelijk was voor public affairs, stakeholderbetrokkenheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatieactiviteiten, zowel nationaal als internationaal. Vóór APCO was ze Senior Director van Burson Marsteller, met name gericht op crisiscommunicatie.

Tijdens haar carrière heeft Rossella Carrara een gedetailleerde kennis van Costa en de cruise-industrie opgedaan, nadat ze de afgelopen 15 jaar nauw met het bedrijf heeft samengewerkt aan verschillende communicatie- en public affairs-projecten. Ze heeft ook de kans gehad om samen te werken met sommige partnerbedrijven van Costa, zoals Fincantieri, San Giorgio del Porto, Chantier Naval de Marseille, en met brancheorganisaties zoals CLIA en Confitarma.