Aangepaste startdatum voor de nieuwe Costa Smeralda

5 jaar geleden Pers

Door vertraging op de Finse scheepswerf zal het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises later opgeleverd worden dan voorzien. De eerste 7-dagen cruise zal uit Savona vertrekken op 30 november 2019.

Costa Smeralda, het eerste schip van Costa Cruises dat aangedreven wordt door het milieuvriendelijke vloeibaar aardgas (LNG), zal een paar weken later worden opgeleverd dan voorzien. Dat heeft de rederij net vernomen van de Finse scheepswerf Meyer Turku. Dit heeft wel impact op de eerste cruises die geboekt zijn vanuit Hamburg en Marseilles.

Helaas zijn door deze vertraging zullen alle eerste cruises en inauguratie-evenementen geannuleerd worden uit noodzaak. De eerste cruise van Costa Smeralda staat nu geprogrammeerd voor 30 november 2019, (zie update onder) met een vertrek vanuit Savona, Italië.

De cruiseroute, die elke week wordt herhaald tot in april 2021, blijft onveranderd. Tijdens deze zevennachten cruise in de Westelijke Middellandse Zee bezoekt het schip de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

Neil Palomba, algemeen directeur van Costa Cruises, verontschuldigt zich uiteraard voor de vertraging en de gevolgen die hierdoor ontstaat voor de passagiers. “We hebben altijd voorrang gegeven aan het creëren van een unieke vakantiebeleving voor onze gasten, met een schip dat op en top af is. Helaas heeft de Meyer Turku Werf meer tijd nodig om de Costa Smeralda tot in de puntjes af te werken. Voor ons is dat cruciaal.”

De Costa Smeralda is een zeer innovatief schip is, zowel op gebied van technologie als conceptueel. Wij zijn de eerste cruisegroep om te investeren in een schip met vloeibaar aardgas als brandstof, wat een belangrijke stap is in de emissiestrijd. Onze rol als pionier zal een positieve invloed hebben op de ganse cruisesector. Momenteel vaart er al een andere LNG schip onder het merk AIDAnova , dat ook onder de Costa groep valt.

Costa Cruises informeert momenteel alle reiskantoren en klanten die cruisevakanties voor 30 november geboekt hebben. (zie update onder)

Net als het zusterschip Costa Toscana dat in 2021 wordt opgeleverd, zal Costa Smeralda zowel in de havens als op zee gebruik maken van LNG als brandstof. Van alle fossiele brandstoffen is dit de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijn stof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities. Er is zelfs een museum aan boord (CoDe).


De Costa Smeralda zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken.

Costa Smeralda

Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Over Costa Cruises :
Al 70 jaar lang doorklieven de schepen van Costa de wereldzeeën, als ambassadeurs voor de Italiaanse gastvrijheid en het vakantiegevoel waarmee we dit Zuideuropees land associëren. Italië, dat is de heerlijke gastronomie en de fijne wijnen, de mode en het shoppen dat onlosmakelijk verbonden is met een hele reeks aan bekende Italiaanse merken. Momenteel bestaat de Costa vloot uit 14 schepen, die allen onder de Italiaanse vlag varen. Als Europese marktleider neemt Costa binnenkort twee revolutionaire nieuwe schepen in dienst. Costa Smeralda (2019) en haar zusterschip (2021) zullen LNG als brandstof hebben. LNG of vloeibaar aardgas is de fossiele brandstof met de beste karakteristieken op gebied van uitstoot. 

UPDATE :

Genua, 29 oktober 2019 – Jammer genoeg is Costa Cruises door scheepswerf Meyer in het Finse Turku weer op de hoogte gesteld van verdere vertraging in de bouw van haar nieuwe vlaggenschip Costa Smeralda.

Wegens deze vertraging vertrekt nu de eerste cruise met de Costa Smeralda vanuit Savona op 21 december 2019. De route van het schip tot 16 mei 2020 wijzigt niet: Savona (zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

Costa Cruises betreurt dit ten zeerste en informeert de reisagentschappen en gasten die een cruise boekten op de Costa Smeralda in de periode van 30 november tot 20 december 2019, die niet kan doorgaan. Compensaties werden voorzien ook voor niet terugbetaalbare vluchten en hotelboekingen .