Tot wel 70 procent goedkoper op vakantie bellen en surfen

4 jaar geleden press b

Ah, vakantie. Dan wil je zonder zorgen je familie en vrienden bestoken met foto’s en leuke filmpjes. Of hen gewoon bellen omdat je moet vragen op de brievenbus leeg te maken of meedelen of het een zwarte of witte t-shirt moest zijn van het  Hard-Rock Café . En liefst bellen en surfen zo simpel en goedkoop mogelijk.

Verschillende operatoren hebben verschillende aanbiedingen voor hun klanten om goedkoper roaming te doen .

Roaming was vroeger een zeer duur onderdeel van een reis . Hoevaak iemand op zijn smartphone youtube films keek en een rekening van 500 tot 5000 euro kereg thuis , is lang niet zo geleden. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen de  27 andere Europese landen (+ Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein) en de rest van de wereld .

Cruises zijn daarbuiten nog een apart onderdeel en staan vaak los van promoties , ook als zij in Europa varen . De reden hiervoor zijn de duren Satelietverbindingen. Voor een oproep per minuut lopen de kosten wel op tot 2,5  tot 10 euro per minuut , ook voor inkomende gesprekken .

Surfen op cruises is vrijwel geblokkeerd op gsm omdat hier de tarieven te hoog zijn om te kunnen betalen .Wifi aan boord van cruises is mogelijk en cruises bieden soms pakketten aan per minuut , maar kijken van video’s is vaak beperkt. Oplossing is om te bellen / surfen aan de aanleghavens , op de lokale vaste land operator .

Er zijn ook formules waarbij je in principe gratis kan roaming door aan dezelfde bel en surf volume als in België. Let op , dit is wel beperkt tot ‘normaal’ gebruikt en vaak beperkt in aantal dagen ( vb : tot 45 dagen in een jaar) en enkel in Europa ( uitz. in cruises en vliegtuigen ).

Let wel op : surfen in buitenland is vaak ook beperkt in datavolume . Kijken van video (YouTube) kan het volume snel overschrijden. Wifi gebruiken is hierbij aan te raden voor kijken van video’s op smartphone , tablet op tablet in buitenland .

Je kan ook een buitenlandse prepaid sim kaart aanschaffen in buitenland om zo via de lokale operator te surfen / bellen. Let wel op dat dit beperkt is tot prepaid ,tot 1 operator , beperkte snelheid en je vaak moet inschrijven met je id kaart of paspoort  en dit vaak in de lokale taal .Ook het opladen van saldo kan vaak enkel in dat land enkel .

 

cruisemobiel