COSTA CRUISES PRESENTEERT NIEUWE ROUTES WINTER 2020-2021

3 jaar geleden Pers

Na de herstart in september van de cruises met Costa Deliziosa en Costa Diadema, zal Costa geleidelijk aan meer schepen activeren. Cruises zullen toegankelijk zijn voor klanten die in Europa wonen, zoals voorgeschreven door een arrest van de Italiaanse regering.

De Italiaanse rederij biedt haar populairste cruises in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden aan, alsook haar cruise rond de wereld.

Het grote nieuws voor winter 2020-2021 is het debuut van de gloednieuwe Costa Firenze.

Genua, Italië (September 10, 2020) – Costa Cruises, de leidinggevende Europese cruisemaatschappij en onderdeel van Carnival Corporation, is klaar om koers te zetten naar een winterseizoen 2020-2021 met een rijkelijk aanbod aan vakantiemogelijkheden.

De afgelopen dagen heeft Costa de herstart aangekondigd van haar cruiseactiviteiten, met twee schepen, Costa Deliziosa en Costa Diadema. Nu heeft de Italiaanse rederij haar routes van oktober 2020 tot maart 2021 hertekend, met de geleidelijke terugkeer van een toenemend aantal schepen. Nieuwe gezondheidsprocedures zorgen telkens voor een verhoogde veiligheid.

De Costa wintercruises 2020-2021 staan open voor Europese burgers die wonen in de landen die zijn opgenomen in het decreet van de Italiaanse regering *, terwijl de beperking tot ‘enkel Italianen’ alleen in september geldt, voor de eerste drie afvaarten van Costa Deliziosa (6, 13 en 20 september) en het eerste vertrek van Costa Diadema (19 september).

Meer details, en de start van de verkoop van de nieuwe winterroutes, zullen binnenkort beschikbaar zijn op de website van Costa en bij de reisagenten. Costa werkt samen met de nationale regeringen en de lokale autoriteiten om al haar gasten een veilige en positieve ervaring te bieden door de effectieve uitvoering van het Costa Safety Protocol op alle bestemmingen.

Het grote nieuws is het debuut van het nieuwe schip Costa Firenze, dat in aanbouw is op de Fincantieri scheepswerf in Marghera (Venetië). De inspiratie voor het op en top Italiaans interieurdesign komt uit Firenze, tijdens de Renaissance.

Vanaf 27 december kunnen gasten dit schip van de nieuwste generatie ontdekken tijdens een heerlijke zevendaagse vakantie in de Middellandse Zee, met een bezoek aan Savona, La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille.

De zevendaagse reisroute van Costa Deliziosa vanuit Triëst, gewijd aan de herontdekking van het beste van Italië, zal ook beschikbaar zijn voor inwoners van Europa op 27 september en 4 oktober. Vanaf 10 oktober vaart de Costa Deliziosa op cruises van een week van Triëst naar Griekenland.

Het aanbod van Costa in de Middellandse Zee zal verder worden verrijkt met het vlaggenschip Costa Smeralda, het eerste Costa-schip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Dat staat gepland om op 10 oktober vanuit Savona te vertrekken voor routes in de westelijke Middellandse Zee.

Vanaf november kan je met Costa Diadema twee prachtige reizen maken: een 12-daagse reis naar de Canarische Eilanden en een 14-daagse reis om Egypte en Griekenland te ontdekken. De cruise rond de wereld wordt ook bevestigd: op 3 januari 2021 vertrekt Costa Deliziosa voor de 13e editie van de Costa wereldcruise.

De Costa Favolasa zal de Caraïbische eilanden doen met vertrek uit het Frans eiland guadeloupe. Guadeloupe en Martinique liggen ook in de Schengenzone van Europa .

Afgezien van de routes die in deze aankondiging zijn opgenomen, worden alle andere cruises die gepland zijn van oktober 2020 tot maart 2021 geannuleerd. Costa informeert de getroffen gasten en reisagenten. Ze krijgen gegarandeerd een bescherming in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Cruises met Costa Favolosa in het Caribisch gebied zijn ook uitgesloten van deze annuleringen. Het bedrijf zal zo snel mogelijk informatie over deze cruises verstrekken.

Met het doel om gasten, bemanning en lokale gemeenschappen de nieuwste gezondheidsprocedures te kunnen bieden, zal het Costa Safety Protocol worden toegepast op alle cruises in het winterseizoen 2020-21.

Het Costa Safety-protocol omvat een uitgebreide reeks procedures, als reactie op de COVID-19-situatie.  Het heeft betrekking op alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal.

De protocolmaatregelen omvatten wattenstaaftests voor alle gasten, vóór het inschepen en bij de beveiligde excursies. Gesteund door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, is het Costa Safety Protocol in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en Europese autoriteiten. Het gaat zelfs verder. Het protocol zal voortdurend worden bijgewerkt op basis van de evolutie van het scenario en medische kennis.