Costa Cruises steunt Voedselbank

2 jaar geleden Pers

Tijdens de gezondheidscrisis steunt Costa de behoeftigen door voedseloverschotten te doneren

In Marseille schenkt het bedrijf de overschotten van Costa Smeralda aan het Leger des Heils (Résidence William Booth) en de vereniging ‘Vrijdag de 13de’, beiden partners van de Bouches-du-Rhône Voedselbank.

Costa reikte in Marseille de hand uit naar de minder bedeelden. De cruiserederij heeft de overtollige voedselvoorraden die aan boord van Costa Smeralda waren, aan land gebracht, nu het schip in Marseille afgemeerd is. Het eten werd geschonken aan twee hulporganisaties –het Leger des Heils en Vendredi 13–, allebei partners van de lokale voedselbank Bouches-du-Rhône.

Deze actie volgt op een eerdere schenking van 28 ton voedsel van diverse Costa schepen aan Italiaanse caritatieve instellingen.

Het voedsel zal door de twee organisaties geschonken worden aan mensen in moeilijkheden. De verenigingen, die sinds het begin van de crisis tussenkomen waar nodig, doen dit met het grootste respect voor hygiëne en veiligheid.

De solidariteitsactie wordt georganiseerd in samenwerking met de havenautoriteiten en de Club de la Croisière Marseille-Provence. Voorzitter Jean-François Suhas drukt zijn waardering uit:

“Het succes van Marseille als cruisebestemming is sterk te danken aan Costa, door de aanlopen, of door de onderhoudsbeurten in de droogdokken van Chantier Naval Marseille. 

Ik feliciteer de blijvende samenwerking tussen Costa, de voedselbank en de partners. Het laat toe om sinds twee jaar voedselschenkingen direct vanaf de schepen aan de cruiseterminal tot bij de lokale mensen die het nodig hebben te brengen. Men mag niet vergeten dat ze het met de huidige crisis nog extra moeilijk hebben. Het raakt me diep om te zien hoe de logistieke operatie een succes is, dankzij de rederij, de havendiensten, de Club de la Croisière Marseille-Provence en de lokale autoriteiten. Daarin herkent men echt de solidariteit tussen alle bedrijven in de cruisesector.        

Raffaele D’Ambrosio, Vice-President Costa France en Noord-Europa voegt eraan toe: “Marseille staat centraal in de activiteiten van het bedrijf in de Middellandse Zee, zowel wat betreft cruiseactiviteiten als wat betreft maritieme activiteiten. Naast de economische rol spelen toerisme en cruises in het bijzonder ook een sociale rol. In tijden van pandemie, waarin de ongelijkheid toeneemt, is dat nog meer nodig dan ooit. We zijn blij om onze bijdrage te kunnen leveren en we bedanken alle belanghebbenden die het mogelijk hebben gemaakt om deze voedselschenkingen voor verenigingen in Marseille verder te zetten.”

Ondanks de opschorting van cruises, gaat de solidariteitsactie door

De huidige solidariteitsacties zijn niet nieuw. Ze passen in een partnerschap met voedselbanken dat reeds meerdere jaren bezig is, in Italië met de Fondazione Banco Alimentare in de havens van Savona, Palermo, Bari en Civitavecchia, alsook met de voedselbank van Marseille.

Sinds mei 2018 zorgen de schepen van Costa die de haven van Marseille aanlopen, dat wekelijks alle gerechten die aan boord werden klaargemaakt maar niet aan passagiers werden geserveerd, aan het Leger des Heils worden gedoneerd. Ondanks het feit dat alle cruises momenteel gestopt zijn kiest Costa ervoor om haar solidariteitsengagement na te komen.

Gérard Gros, Voorzitter Voedselbank Marseille – Bouches du Rhône is tevreden: “Onze voedselbank is erg gelukkig met het verderzetten van de samenwerking met Costa, sinds het tekenen van het partnerschap op 15 mei 2018, ten voordele van het Leger des Heils. Dit plan ter preventie van voedselverspilling beantwoordt aan onze noden. Gezien de hoge graad aan armoede in het departement Bouches du Rhône leveren wij voedselhulp aan ongeveer 100.000 mensen. Voor ons is het een uitstekende actie.

Jocelyne Bresson, directrice van de Résidence William Booth : “Heel erg bedankt dat u aan ons denkt met deze voedseldonaties. In afwachting van betere dagen en de hervatting van cruise-aanlopen in Marseille, zijn we verheugd om naar de haven te gaan om de goederen op te halen die gezinnen waarmee we sinds het begin van de gezondheidscrisis hebben gewerkt ten goede komen. De situatie van nu is precair. De voedselonzekerheid schijnt helaas voor een lange tijd aanwezig te zijn.”

Over :

De Costa Groep, met hoofdkwartier in Genua, Italië, is de grootste cruiserederij in Europa en China. De 29 schepen van de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Costa Asia hebben samen een capaciteit van 92.000 bedden. De vloot wordt tegen 2023 nog versterkt met 4 nieuwe schepen. Het bedrijf geeft werk aan 31.500 mensen, aan boord en in 22 kantoren in 17 landen.