VIVA Cruises met culinaire ervaringen 10 september 2025 VIVA Cruises VIVA Cruises tilt culinaire ervaringen naar een hoger niveau. Dit met een eigen Master of Wine en nieuwe culinaire cruise-afvaarten in 2026. Een primeur in de wereld van riviercruises: VIVA Cruises verwelkomt de internationaal gerenommeerde Master of Wine Romana Echensperger als vaste wijnexpert aan boord. In samenwerking met Falstaff, een toonaangevend magazine voor wijn, gastronomie en reizen, zal zij persoonlijk aanwezig zijn op alle culinaire cruises. Ze start dit najaar met de eerste editie op de Donau in Oostenrijk, de Gourmet-Cruise Falstaff-Editie. Ook de twee nieuw aangekondigde afvaarten in 2026, de Culinaire Cruise Portugal - Wijn & plezier op de Douro met de PORTO MIRANTE en de Culinaire Cruise Frankrijk - Normandië op smaak met de VIVA BEYOND, krijgen haar expertise aan boord. Met deze themareizen onderstreept VIVA Cruises haar rol als pionier in all-inclusive riviercruises met culinaire topkwaliteit. en unieke toevoeging: Master of Wine aan boord: Romana Echensperger behoort tot de absolute wereldtop: slechts enkele honderden mensen wereldwijd dragen de prestigieuze titel Master of Wine. Naast haar rol als hoofdredacteur wijn bij het prestigieuze gourmetmagazine Falstaff Germany en deel uitmakend van het tasting-team van de Lufthansa Group, zal ze dit najaar aansluiten bij VIVA Cruises als vaste wijnexpert. Met haar expertise zal ze de volledige wijnselectie van de VIVA-vloot onder haar hoede nemen, traint ze de crew en begeleidt ze wijnproeverijen, workshops en boeiende presentaties voor de gasten aan boord van de culinaire cruises. Het is voor het eerst dat een Europese rederij een Master of Wine regelmatig aan boord brengt, een concept dat de vooruitstrevende koers van VIVA Cruises in gastronomie duidelijk onderstreept. Culinaire cruises: voor fijnproevers die graag reizen Culinaire fijnproevers hebben reden om uit te kijken naar hun volgende riviercruise, waar gastronomie en reizen gecombineerd wordt. Aan boord staat alles in het teken van smaak, authenticiteit en beleving: exclusieve wijn-pairings, creatieve gourmetmenu’s en culinaire workshops wisselen elkaar af. Ook aan wal gaat die beleving verder met bijzondere excursies, van markten en wijnhuizen tot ontmoetingen met lokale producenten om zo de culinaire ziel van de regio écht te leren kennen. Een overzicht van de culinaire cruise afvaarten: - Gourmet-Cruise Falstaff-Editie – VIVA ENJOY – 20-24 november 2025 - Culinaire Cruise Portugal - Wijn & plezier op de Douro – PORTO MIRANTE – 6-14 oktober 2026 - Culinaire Cruise Frankrijk - Normandië op smaak – VIVA BEYOND – 8-13 december 2026 https://www.viva-cruises.com/nl Meer te vinden over VIVA Cruises